top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBrightcube

5 tips voor tevreden medewerkers

Tevreden medewerkers zijn van grote waarde voor een bedrijf. Ze komen graag werken en zijn dus ook productiever. Maar hoe zorg je hier nu voor? Hoe kan jij het verschil maken?


Wij geven alvast 5 waardevolle tips om de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers te verhogen.


1. Waardering

Mensen die gewaardeerd worden voor hun prestaties en hun inzet, voelen zich meer betrokken. Ze willen gehoord en serieus genomen worden. Luister, stel vragen en geef regelmatig een compliment.

Betrek hen bij het bedrijf, of wanneer er bepaalde beslissingen moeten genomen worden, zodat ze aanvoelen dat ze deel uitmaken van de organisatie.


2. Interne communicatie

Informeer medewerkers regelmatig over de ontwikkelingen & doelstellingen binnen, en resultaten van het bedrijf. Dit geeft hen vertrouwen in de organisatie en zorgt ervoor dat ze zich verbonden voelen. Zorg voor een intern communicatiekanaal, zodat iedereen steeds op de hoogte is of faciliteer overlegmomenten en debatten.


3. Feedback geven en krijgen

Geef regelmatig feedback, zodat mensen ook weten hoe ze hun werk doen. Door feedback te geven laat je zien dat je ook zelf betrokken bent. Stimuleer het geven van positieve feedback aan elkaar. De onderlinge binding en het vertrouwen tussen collega’s versterkt hierdoor.


4. Investeer in je medewerkers

Mensen moeten kansen krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen, hun hele leven lang. Geef hen dus opleidings- en bijscholingsmogelijkheden, zo laat je zien dat je wil investeren in hun talenten, in hun persoonlijke groei. Zorg er dan ook voor dat de opgedane kennis, de nieuwe info ook toegepast kan worden op de werkvloer. Laat de medewerkers elkaar informeren om zo de interne kennis optimaal in te zetten.


5. Zorg voor afwisseling

Een inhoudelijk uitdagende job, waarbij de medewerker zijn talenten kan inzetten zorgt voor tevredenheid en betrokkenheid. Laat hen zelf verantwoordelijkheid opnemen en zorg voor afwisseling in het takenpakket.


Zit je zelf nog met vragen aangaande het tevreden houden van medewerkers of andere HR-gerelateerde topics? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze HRM Specialist.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page