top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBrightcube

Hoe goed ken jij jezelf?

Zelfkennis is de basis van onze persoonlijke ontwikkeling. Weten wat je kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn. Hierover krijgen we vaak feedback van anderen, zodat we kunnen groeien.


Maar zelfkennis is ook weten wat je persoonlijke waarden en normen zijn. Door te reflecteren over ons eigen gedrag en de impact hiervan op (onze relatie met) anderen, krijgen we er een beter beeld van.


Waarden zijn overtuigingen of idealen, die we vaak onbewust inzetten. Authenticiteit, betrouwbaarheid, respect, zorgvuldigheid, … zijn allemaal voorbeelden van waarden.

Ze zijn de drijfveren die ons gedrag kunnen verklaren.

Wat is jouw communicatiestijl? Hoe reageer jij op stress en veranderingen? Hoe ga jij om met jouw collega’s?


Onze persoonlijke waarden spelen hierin een grote rol. En soms kan het mis gaan. We komen in conflict met anderen, stress zorgt ervoor dat we verkeerd reageren op situaties of op anderen,…


Wanneer we zelfkennis hebben, geeft ons dit handvaten om met zulke situaties of veranderingen om te gaan. Een interessante tool die hierbij kan helpen is Insights Discovery® , een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen.Vanuit dit zelfinzicht kan je gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen.

Door de online vragenlijst in te vullen, krijgt iedereen een persoonlijk profiel. Hiermee kan er aan de hand van een workshop gekeken worden hoe conflicten aan te pakken, communicatie te verbeteren en teams te helpen om elkaars unieke bijdragen meer te waarderen en te benutten.
Is er overeenstemming tussen je persoonlijke waarden en de waarden van de organisatie waar je werkt? Dan is de kans groot dat je werkplezier hebt en energie haalt uit je job!

Zit je zelf nog met vragen aangaande het inzetten van Insights Discovery® of andere HR-gerelateerde topics? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze HRM Specialist.60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page